Etibank kırka tinkal konsantratöründeki +1 mm'lik kaba konsantrenin zenginleştirilmesi - Üçbaş, Ümit Ümrani (Anadolu Üniversitesi, 1990)
Bu çalışmada Etibank Kırka konsantratöründe üretilen konsantrenin, kaba konsantre olarak adlandırılan -6+1 mm boyut aralığındaki kısmının zenginleştirilerek, kaba konsantre tenörünün % 34.50 B2O3 üzerine çıkarılması amaçlanmıştır. Yapılan deneysel çalışmalar yıkamaeleme, dağıtma-eleme, suda bekletme-eleme ve jig'leme işlemlerini kapsamaktadır. Karıştırma deneyleri sonunda kaba konsantre tenörü % 93. 02'lik bir randıman ile % 31.19 B203'den % 35.32 B203 değerine çıkartılmıştır. Suda bekletme deneyleri sonunda da kaba konsantre tenörü % 98.09'luk bir randıman ile % 29.82 B203 değerinden % 34.55 B203 değerine yükseltilebilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Bor; Bor yatakları; Konsantratör tesisleri; Cevher hazırlama