Sanayi işletmelerinde kur farkının yarattığı sorunlar - Elmacı, Orhan (Anadolu Üniversitesi, 1984)
Üç bölümden oluşan bu çalışma kur garantisinin mevcut olduğu döneme ait uygulamaların ortaya çıkardığı büyük sorunlarla ilgilidir. Birinci bölümde, döviz kuru ve döviz kuru sistemleri kısaca açıklanmış ve ülkemizde uygulanan döviz kuru sistemi belirtilmiştir. Ayrıca, ülkemizde sanayi işletmeleri açısından uygulanan döviz kuru sistemi ve döviz kredisi verilmesine ilişkin uygulamalar açıklanmıştır. İkinci bölümde, sanayi işletmelerinde kur farkının yarattığı sorunlar teorik olarak açıklanmış ve Eskişehir-Kütahya bölgesinde döviz kredisi alan onsekiz işletmeden onunda yaptığımız araştırma sonunda tespit ettiğimiz sorunlar ortaya konmuştur. Üçüncü bölümde, döviz kredisi kullanan işletmelerde, kur farkından dolayı ortaya çıkan sorunlara çözüm önerileri getirilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kambiyo problemi; Kambiyo