İç mekan tasarımında işlev-eylem ilişkisi kapsamında zemin döşeme malzemeleri ve seçim özetleri - Sümer, Hanife (Anadolu Üniversitesi, 2011)
Bu tez çalışmasında iç mekan tasarımında işlev ve eylem kapsamında, tasarımcı ve kullanıcı bakımından zemin döşeme kaplama malzemesinin seçilmesindeki nitelikleri konu alınmıştır. İlk olarak iç mekan tasarım kavramı incelenmiş ve zemin döşemesinin, diğer bileşenlerle olan ilişkisinde iç mekan tasarımındaki önemi vurgulanmıştır. Daha sonra zemin döşemesinde kullanılan malzemelerin, iç mekanın işlevi ve kullanıcı eylemlerine göre nitelikleri değerlendirilmiştir. Kaynak eserlerde yer alan bilgilerle zemin döşeme kaplamalarının nitelikleri birbirleriyle karşılaştırılarak derlenmiş ve yorumlanmıştır. Ardından zemin döşemesinde doğru seçimin yapılmasında eylemlerin doğurduğu gereksinimler ve işleve bağlı etmenler analiz edilmiştir. Son olarak zemin kaplama malzemelerinin kullanıcı ve tasarımcıya göre seçim nitelikleri ve iç mekan tasarımında kullanılacak malzemelerin seçim ölçütleri irdelenerek tasarımcıların seçimleri bir değerlendirme ile analiz edilmiştir.
Keywords: İç dekorasyon; Döşeme malzemeleri; Döşemeler Tasarım ve konstrüksiyon