Türkiye erkekler hentbol süper lig'inde oynayan hentbol oyuncularının cinsel yaşam ve alışkanlıkları ile ilgili bir araştırma - Tekeş, Ferhat (Anadolu Üniversitesi, 2007)
Bu araştırmanın amacı, Türkiye Erkekler Hentbol Süper Lig'inde oynayan sporcuların cinsel yaşam ve alışkanlıklarını, aynı zamanda sporcuların cinsellik ve sporun birbirine etkisi üzerine sahip oldukları bilgi düzeyini ortaya koymaktır. Araştırma, tarama modelinde yapılmıştır. Araştırmanın evrenini Türkiye Erkekler Hentbol Süper Lig'inde oynayan sporcular oluşturmaktadır. Verilerin analizinde frekans dağılımı, yüzdelerden ve anova testlerinden yararlanılmıştır. Araştırma giriş, materyal ve yöntem, bulgular, tartışma ve sonuç olmak üzere dört bölümden oluşmaktadır. Araştırmanın giriş bölümünde kuramsal bilgilere yer verilmiştir. Materyal ve yöntem bölümünde araştırmanın gerçekleşmesinde yapılan çalışmaların açıklanmasına ilişkin bilgileryer verilmiş, elde edilen veriler ise bulgular bölümünde toplanmıştır. Tartışma ve sonuç bölümünde ise, araştırmada elde edilen bulgular ışığında tartışma ortaya konmuş ve kişisel bir sonuç çıkarılmıştır. Araştırmanın sonucunda sporcuların, cinsellik hakkında çok fazla bilgi sahibi olmadıkları, cinsellik ve spor arasında ciddi bir ilişki kurduklarını ortaya koyan bulgular elde edilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Cinsiyet Sosyal yönler; Cinsiyet (Biyoloji); Sporcular Psikoloji