Reklam ahlakı - Kaya, Esra (Anadolu Üniversitesi, 1997)
İş dünyasında ahlak kavramını yaygınlaşmasıyla reklam ahlakı kavramı da önemli hale gelmiştir. Reklamcıların topluma olan sorumluluklarının bir parçası reklamların ahlaka uygun olarak yapılmasıdır. Reklam ahlakı ile ilgili olarak reklamlarda aldatıcılık, reklamlarda kadın-çocuk kullanımı, alkollü içki-sigara reklamları vb. konular tartışılmaya başlanmıştır. Reklam ahlakı adlı bu çalışmada medyada yer alan reklamların ahlaki açıdan değerlenmesi incelenmiştir. Çalışma, reklam ahlakı konusunda kuramsal bilgiler yanında, günümüz reklamcılarının bu konudaki düşüncelerine de yer vermektedir. Araştırmada toplumun reklam ahlakı konusundaki düşünceleri hakkında bilgi sahibi olmak için bir anket uygulaması yapılmıştır. Anketin ana kütlesini Anadolu Üniversitesi çalışanları oluşturmaktadır. Elde edilen veriler istatistiksel yöntemlerle analiz edilmiş ve yorumlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İş ahlakı; Aldatıcı reklamlar; Reklamcılık