Kurum kimliği çerçevesinde logo tasarımını ve rengini anlamlandırmaya yönelik bir çalışma - Ustaoğlu, F. Diğdem (Anadolu Üniversitesi, 2012)
Kurumun kimliğinin görünen yüzü olarak tanımlanan görsel kimlik, kurumun kimliğine ait ilk izlenimi vermesi açısından büyük önem taşır. Görsel kimliğin en dikkat çekici ve bilinen öğesi logodur. Logolar kurumun kim olduğunu ve ne yaptığını anlatangöstergelerdir. Logo tasarımında kullanılan renkler de kurum hakkında bilgi veren, çağrışımlar uyandıran unsurlardır. Çalışma bankacılık sektörü özelinde logoların şekil, tipografi özellikle de renk olarak çağrıştırdıklarına ve bu çağrışımların kurum kimliği ile bağlantısına odaklanmıştır. Araştırma sonuçları rengin, kurumsal logo üzerinde sahip olduğu bazı anlamların güçlendiğini bazılarının ise zayıfladığını göstermektedir. Renk kurumun kimliği ile bütünleştiğinde anlamlı hale gelmektedir. Logoda kullanılan rengin algısı uzun vadede kurumun yarattığı çağrışımlarla şekillenmektedir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Görsel iletişim; Logolar (Semboller) Tasarım; Şirket imajı