Hiperbolik düzlemlerin projektif altdüzlemlerle ilişkisi üzerine - Çelik, Basri (Anadolu Üniversitesi, 1989)
mertebesi n olan sonlu bir projektif düzlem ve nin mertebesi m olan ve Baer altdüzlemi olmayan ( yani olan) bir altdüzlemi olsun. Bu durumda, ve nın kısıtlanmısı olmak üzere altyapısını gözönüne alalım. Bu tez çalışmasında, n ise ın, Graves anlamında, bir hiperbolik düzlem olduğu gösterilmiştir. Daha sonra ın bazı kombinatörsel özellikleri ve bazı parelel doğru sınıfları üzerinde durulmuştur.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Hiperbolik geometri; Projektif düzlemler; Projektif geometri