Departmanlı mağazaların organizasyon yapıları ve Gima T.A.Ş. 'deki inceleme - Koparal, Celil (Anadolu Üniversitesi, 1985)
Departmanlı mağazaların uyguladıkları organizasyon modellerini ortaya koymayı amaçlayan çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, departmanlı mağaza kavramı tanıtılmış ve bu mağazaların faaliyetlerini etkileyen temel faktörler ile başarı faktörleri incelenmiştir. İkinci bölüm, departmanlı mağazaların organizasyon yapıları ile uyguladıkları organizasyon modellerini kapsamaktadır. Üçüncü bölümde ise, çalışmamızda en yakın örnek olması nedeniyle GİMA T.A.Ş.'nin organizasyon yapısını ve uyguladığı organizasyon modelini ortaya koymayı amaçlayan bir incelemeye yer verilmiştir. Çalışmamızın sonunda incelemeden elde edilen sonuç ve yorumlarla incelemenin genel bir değerlendirmesi yer almaktadır.
Tez kütüphanede yoktur.
Keywords: Departmanlı mağazalar