Kar planlaması ve maliyet-hacim-kar analizinin yönetim kararlarına etkisi - Tireci, Ahu Didem (Anadolu Üniversitesi, 1999)
Çağdaş yaklaşımlar, işletme bünyesinde finansal analiz tekniklerinin gelişririlmesi ve kullanımını gerekli kılmaktadır. Yöneticiler gelişen teknolojiye, profesyonel yaklaşımlara ve kıt kaynakların uygun kullanımına bağlı olarak, detaylı ve önemli unsurları ortaya çıkaracak yönetim kararlarına yol gösterecek finansal verilere ihtiyaç duymaktadır. Kısa vadede amaç olarak görülen kar, ihtiyaç duyulan finansal verilerin en önemlisidir. Geçmiş verilerin ışığında gelecekte uzun vadeli hedeflerin oluşumunu sağlayacak olan kar ve karı oluşturan unsurlar, süreç içerisinde planlanmalı ve kontrol edilmelidir. Planlı bir yaklaşım kısa, doğru ve akılcı yoldan hedeflenen kara ulaşmayı sağlar. İşletmeler hedefleri doğrultusunda, hasılat ve maliyetlerini içeren tutarlı bütçeler oluşturarak, gelecekteki belirsizlikleri en aza indirmeye gayret ederler.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Başabaş analizi; Karar verme