İnşaat projelerinin çizelgelenmesinde nakit akışı eniyilenmesi - Ekici, İrfan (Anadolu Üniversitesi, 1988)
Bu çalışmada inşaat projelerinde yapılan faaliyetler için nakit akışını planlayan ve nakit kısıtlarına bağlı olarak proje zaman çizelgesini çıkartan bir sistem önerilmektedir. Sistem bilgisayar destekli inşaat faaliyetleri maliyet ve kaynak gereksinimi tahmin modeli ve doğrusal programlama modelinden oluşmaktadır. Birinci modelin amacı devlet inşaat projelerinde uygulanan Birim Fiyat Analizleri ile inşaat faaliyetlerinin maliyet ve gelirlerini tahmin etmekte ve bunları ikinci modele girdi olarak sağlamaktadır. İkinci model proje bitiş değerini eniyileyen proje zaman çizelgesi ile nakit akışını çıkartmaktadır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kritik yol analizi; Şebeke analizi (Planlama); Bilgi işlem; Nakit akışı