Olasılık dağılımlarının karakterizasyonu - Arslan, Güvenç (Anadolu Üniversitesi, 2001)
Bu tezde olasılık dağılımlarını karakterize eden, yani onların belirlenmesini sağlayan teoremler incelenerek yeni bazı karakterizasyon sonuçları elde edilmiştir. Bu tür sonuçlar tek başına önemli olduğu gibi modelleme ile ilgili çalışmalarda ve uygunluk (goodness-of-fit) testlerinin geliştirilmesinde de önemli olabilirler.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Olasılık; Dağılım (Olasılık teorisi)