2-[ -(N-sübstitüe aminotiyokarboniltiyo) asetil] sübstitüe fenol türevi bileşiklerin sentezi ve yapılarının aydınlatılması - Öncel, Aylin (Anadolu Üniversitesi, 1992)
Bu çalışmada, ilk önce 2-( -kloroasetil)fenol, 2-( -kloroase- til)-5-metil-fenol ve 2-( -kloroasetil)-4-klorofenol bileşikleri sentez edilmiştir. Sonra bu üç bileşik sekonder amin (dietilamin, morfolin, pirolidin, piperidin) ditiyokarbamat türevleri ile reaksi- yona sokulmuştur. Bu reaksiyonlar sonucunda 2[ -(N-sübstitüe amino- tiyokarboniltiyo)asetil] sübstitüe fenol türevleri hazırlanmıştır. Bu bileşiklerin yapılarının aydınlatılması spektral yöntemler ve elementer analiz ile gerçekleştirilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Sübstitüe fenoller