Hücrelerdeki transformasyon gelişiminin moleküler yöntemlerle belirlenmesi - Koparal, A. Tansu (Anadolu Üniversitesi, 2001)
Bu çalışma in vivo ve in vitro ortamlarda yapılan deneysel çalışmaları içermektedir. In vivo çalışma olarak DMBA ile kanserleştirilmiş sıçanlara daha sonra karvakrol enjekte edilmiştir. Hem kanserleştirilmiş hem de karvakrol enjeksiyonunun ardından deney hayvanlarının akciğerleri makroskobik (anatomik) ve mikroskobik (histolojik) olarak incelenmiştir. Bu çalışmalarla, DMBA ile akciğer hücrelerinde transformasyonun meydana geldiği ve alveollerde tip II akciğer hücrelerinin sayısında artış olduğu saptanmıştır. Kanser oluşumundan sonra uygulanan karvakrolün akciğer hücrelerini olumlu yönde etkilediği belirlenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Hücre kültürü; Fibroblastlar; Miyoblastlar; Hücreler Morfoloji; Mikrotubüller