Siyasi rekabette, ikna stratejileri ve kampanya iletişimi bağlamında yeni medyanın kullanımı: Genç seçmenlerin yaklaşımları ve siyasi partilerin sosyal medya yönetimi çerçevesinde bir değerlendirme - Özkan, Enbiya (Anadolu Üniversitesi, 2022)
Siyasi Rekabette, İkna Stratejileri ve Kampanya İletişimi Bağlamında Yeni Medyanın Kullanımı: Genç Seçmenlerin Yaklaşımları ve Siyasi Partilerin Sosyal Medya Yönetimi Çerçevesinde Bir Değerlendirme" başlıklı tez çalışması ile Türkiye'deki siyasi rekabet ortamında ikna stratejileri ve kampanya iletişimi bağlamında yeni medyanın kullanımı konusu ele alınmaktadır. Siyasi sistemin merkezinde yer alan en önemli unsurlardan olan siyasi partiler ve seçmenler, sosyal medyada siyasi kampanya iletişimi çerçevesinde değerlendirilmektedir. Çalışmada, 18-24 yaş arası bireyler ile anket uygulaması gerçekleştirilmiştir. Ayrıca 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştirilen genel seçimlere katılan siyasi partilerin temsilcileri ile yarı yapılandırılmış derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Çalışmada, "genç" seçmenlerin, siyasi kampanya iletişimi bağlamında sosyal medya mecralarına yaklaşımları ile siyasi partilerin sosyal medyada kampanya iletişimine ve yönetimine dair yaklaşımları çerçevesinde değerlendirmelerde bulunulmuştur. Ayrıca dünyadaki benzer örnekler kapsamında bir çerçeve çizilmiş ve Türkiye'deki uygulamalar için bir model çerçeve oluşturulmaya çalışılmıştır. Siyasi partiler için seçmenleri bilgilendirme ve ikna doğrultusunda önemli bir kanal olan sosyal medya mecraları ve bu mecralardaki kampanya iletişimi çalışmaları, demokratik siyasette katılımcılığın sağlanması ve sürdürülmesi adına önemli görülmektedir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Siyasal iletişim, Yeni medya, Sosyal medya, Kampanya iletişimi