G.L.İ. Ömerler Yeraltı İşletmesinde tavan-taban ayak uygulamasında optimum ayaklar arası mesafenin belirlenmesi - Yeşiltaş, Ali (Anadolu Üniversitesi, 1990)
G.L.İ. Tunçbilek Bölgesi Yeraltı İşletmelerinde kömür üretimi, simültane çalışan tavan ve taban ayaklardan sağlanmaktadır. Tavan ayak ve yapay tavan uygulaması, üretilen kömürün kalitesini arttırmaktadır. Ayrıca, göçüğe terk edilen kömür miktarı azaldığından üretilemeyen kömürün göçükte kendi kendine yanma riski azalmaktadır. Tavan ayakların taban ayaklardan 25-30 m. önde gitmesi, taban ayak galerilerinde deformasyonlara ve ısınmalara neden olmaktadır. Bu çalışmada, 'G.L.İ. Ömerler Yeraltı İşletmesi'nde tavan-taban uygulamasında optimum ayaklar arası mesafenin belirlenmesi' araştırılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Tavan-taban ayak