Markov karar süreçlerinin bir üretim planlaması problemine uygulanması - Uzuner, İnci (Anadolu Üniversitesi, 1985)
Bu çalışmada talebin rassal olduğu tek ürünlü bir üretim planlaması probleminde Markov Karar Süreçlerinin uygulaması yapılmıştır. Araştırmada üretim planlamasıyla ilgili temel bilgiler verildikten sonra Markov Karar Süreçleri tanıtılmış, son olarak da gerçek bir sisteme ilişkin üretim planlaması problemi ele alınarak Markov Karar Modeli kurulmuş ve model iki farklı algoritmayla çözülmüştür. Çözüm sonucu talebe göre Markov Zinciri oluşturan devre başı stoklarına bağlı olarak izleyen devrelerde kaç vardiya üretim yapılacağı belirlenmiştir. Eniyi çözümün belirli parametrelere olan duyarlılığı incelendikten sonra ulaşan sonuçlar ve yapılabilir çalışmalarla ilgili önerilere yer verilmiştir.
Tez kütüphanede yoktur.