Bireysel bankacılık ve Türkiye'de bireysel bankacılık hizmetlerinin ekonomik etkileri - Kaya, Nevzat (Anadolu Üniversitesi, 1998)
Bu çalışmada, son yıllarda Dünya'da ve Ülkemiz'de bankalar ve bireyler için çok fazla önem kazanan Tüketici Kredileri ve Kredi Kartları ağırlıklı olarak incelenmiş ve bunların yanında yeni ürünler olan Elektronik fon Transferi (EFT) ve sistemleri, finansal hizmet aracı kart türleri incelenip değerlendirilmiştir. İlk bölümde Bireysel Bankacılık kavramının ne olduğu ülkemizde ağırlıklı olarak uygulanan tüketici kredileri kartlarının çeşitleri sunan birimlere ve kullanıcılara sağladığı avantaj ve dezavantajlar incelenmiş, bunun yanında Ülkemizde yeni yeni uygulanmaya başlanan bireysel bankacılığın yeni ürünleri Elektronik Fon Transferi (ELT) ve Sistemleri transferin gerçekleşmesinde kullanılan kartlar ağırlıklı olarak incelenmiştir. Araştırmanın ikinci bölümünde Ülkemizde bireysel bankacılık uygulamalarının nasıl yapıldığı değerlendirilmiştir. Son bölümde ise, Bireysel Bankacılık hizmetlerinin ekonomik etkileri incelenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Bireysel bankacılık