Funktionsverbgefüge im kontext Deutsch als fremdsprache - eine analyse des lehrwerks Aspekte Neu B1, B2 und C1 = - Taşcan, Timur (Anadolu Üniversitesi, 2019)
Bu tez Almancadaki isim fiil birlikteliklerini ele almaktadır. Bunlar yapısal, sözdizimsel ve anlamları açısından incelenmektedir. Buna ek olarak Almancadaki isim fiil birlikteliklerini saptayabilmek için söz konusu yapılar var olan Kriterlere göre değerlendirilmektedir. Ayrıca Almancadaki isim fiil birlikteliklerine, Türkçede eşdeğer bir yapı aranmıştır. Bu tezin ana bölümünde Aspekte Neu B1, B2 ve C1 ders kitaplarında, Almancadaki isim fiil birlikteliklerini saptayabilmek için var olan kriterlere göre kitap analizi gerçekleştirildi. Bu analiz önemli olarak görülmektedir, çünkü Almancada bulunan bu isim fiil birliktelikleri dilde geniş bir yer edinmektedir. Analizin kriterleri Almancadaki isim fiil birlikteliklerinin ders kitabında kullanımına göre saptanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Alman dili Öğretim; Yabancı dil öğretimi ve öğrenimi, Almancada isim fiilbirliktelikleri, kitap analizi, aspekte neu