Bir liderlik modeli olarak personel güçlendirme : - Zencir, Ebru (Anadolu Üniversitesi, 2004)
Konaklama işletmelerinin olumlu gelişebilmesi, nitelikli insan gücünün etkin kullanımı ile olur. Bu bağlamda, yönetim literatüründeki gelişmelere bağlı olarak, konaklama işletmelerindeki gelişmelerde yönetim ile ilgili kavramları ileriye götürmek, sektörün ilerlemesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu fikir temel alınarak, çalışmada yeni yönetim yaklaşımlarından personel güçlendirme bir liderlik modeli olarak ele alınmıştır. Çalışmada, liderlik yaklaşımları ve personel güçlendirme kavramı açıklanarak, personel güçlendirmenin bir liderlik modeli olarak kullanımı, daha önceki liderlik yaklaşımlarının değerlendirilmesi yoluyla yorumlanmıştır. Konaklama işletmelerinde daha önce personel güçlendirme ile ilgili yapılan çalışmaların degerlendirilmesi sonucunda Ankara'da bulunan dört ve beş yıldızlı konaklama işletmelerinde bir araştımıa gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın son bölümünde, işletme yöneticilerinin personel güçlendirme ile ilgili görüşlerine ve personel güçlendirmenin bir liderlik modeli olarak kullanımına ilişkin elde edilen bulgular yorumlanmıştır.
Sadece digital formatta erişilebilir.
Keywords: Örgütsel davranış; Konaklama sanayii Personel yönetimi; Liderlik