Kooperatiflerde bilgi sistemlerine dayalı meteorolojik bilgi kullanımı - Hızlı, Bülent (Anadolu Üniversitesi, 1999)
Meteorolojik faktörlerin, insan hayatı üzerine olumlu ya da olumsuz etkileri vardır. İnsanların içinde bulunduğu bütün sektörlerde de bu etkiler gözlenmektedir. Kooperatiflerde meteorolojik faktörlerden etkilenen sektörlerden biridir. Buna rağmen günümüzde kooperatifler çalışmalarında meteorolojik bilgilere pek yer vermemektedirler. Bu çalışmada tüm kooperatiflerin meteorolojik bilgi gereksinimi incelenmiş ve kullanımı ile ilgili öneriler sunulmuştur. Meteorolojik bilgilerin, kooperatiflerde bilgi sistemleri ile kullanımına yönelik modeller önerilmiştir. Meteorolojik bilgilerin kooperatiflerde kullanılması ile ekonomik kayıpların önüne geçilebileceği görülmüştür. Bu nedenle kooperatiflerin, faaliyetlerinde meteorolojik bilgilere yer vermesi zorunlu olmaktadır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kooperatifler ve kooperatifçilik Meteorolojik koşullar