Endüstri 4.0'dan endüstri 5.0'a geçiş sürecinde satınalmadepartmanının değişen rolü: Teorik bir inceleme - Keskin, Recep Serdar (Anadolu Üniversitesi, 2024)
Bu tez, Endüstri 4.0 ve Endüstri 5.0'e geçiş sürecinde değişen iş dinamiklerinin, satınalma departmanının rolü üzerindeki etkilerini anlamayı ve analiz etmeyi amaçlamaktadır. Bu tezde literatür taraması ile Endüstri 4.0, Endüstri 5.0 ve satınalma fonksiyonu kavramları işlenerek, endüstrinin dönüşümü ve etkileri ile birlikte satınalma departmanının dijital dönüşüme nasıl adapte olacakları, hangi yeni sorumlulukları ve becerileri edineceği teorik bir çerçevede incelenecektir. Çalışma kapsamında işlenen konular, satın alma süreçlerinde kullanılan dijital dönüşüm teknolojileri ile birlikte yaşanılan dijitalleşmenin düzeyini ve kullanılma seviyesini anlamak için yapılmış araştırma örnekleri ile desteklenecektir. Son olarak teknolojik ve insan odaklı dönüşüm sürecinde satınalma departmanının yeni gereksinimlere uyum sağlaması için stratejik önerilere yer verilecektir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Endüstri 4.0, Endüstri 5.0, Satınalma, Dijital Dönüşüm, Teknoloji