Anamur (Mersin) ilçesinin liken çeşitliliği - Öz, Damla (Anadolu Üniversitesi, 2013)
Bu çalışmada, Anamur (Mersin) İlçesinin liken ve likenikol mantarların taksonomik ve ekolojik özelliklerinin incelenmesi amaçlanmıştır. 30.04.2012-21.10.2012 tarihleri arasında yapılan arazi çalışmaları sonucunda toplanan örnekler tayin edilmiş veçalışma alanında toplam 217 liken oluşturan ve 10 likenikol mantar belirlenmiştir. Tayin edilen türlerin tamamı çalışma alanı için yeni kayıttır. Anamur İlçesinde yayılış gösteren likenler habitat ve substrat yapısına bağlı olarak değerlendirilmiştir. Substrat seçiciliği açısından değerlendirildiğinde sırasıyla ağaç kabuğu, kalkersiz kaya, kalkerli kaya ve toprak üzerindeki türler yayılış göstermektedir. Çalışma alanındaki sera faaliyetleri, orman yangını, baraj ve yol inşaatı gibi antropojenik etkiler likenlerin dağılışını etkilemiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Likenler Türkiye Mersin