Kablolu sistemlerin statik hesabı - Nuhoğlu, Ayhan (Anadolu Üniversitesi, 1990)
Kablolu asma sistemlerin kullanımı ve statik analizi hakkında genel bilgiler verilmiş ve bu tür sistemlerin hesabını yapan bir yön- tem açıklanarak, yöntemi içeren bir bilgisayar hesap programı sunul- muştur. Çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kablolu taşıyıcı sistemlerin kullanım amacı, çeşitleri, tasarımı, boyutlandırılması ve inşası ile ilgili genel bilgiler verilmektedir. İkinci bölüm, bu tür sistemlerin statik analizi ile ilgilidir. Literatürdeki bazı çözüm yöntemleri özet olarak anlatılmaktadır. Özel- likle sonlu elemanlar notasyonunun kullanıldığı çözüm yöntemlerini içeren bu bölümde, lineer olmayan sistemlerin hesabında kullanılan iterasyon işlemi hakkında genel bilgi verilmiştir. Kablolu asma sistemlerin statik analizi ile ilgili bir yön- temin açıklandığı üçüncü bölümde, sözkonusu yönteme esas olarak hazırlanmış ve sonlu elemanlar deplasman metodu ilkelerinin kulla- nıldığı bir bilgisayar hesap programı verilmiştir. Dördüncü bölümde, çeşitli kaynaklarda çözülmüş olan bazı örnekler, yukarıda sözü edilen bilgisayar programı ile çözülmüş ve sonuçlar mukayeseli olarak sunulmuştur. Beşinci bölümde ise sonuçlar tartışılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kablolu yapılar