Anadolu Üniversitesi uzaktan öğretimde bilgi sistemi : - Şakar, A. Nurhan (Anadolu Üniversitesi, 1997)
Anadolu Üniversitesi 1982 yılında Açıköğretim Fakültesiyle (AÖF) uzaktan yüksek öğretime başlamıştır. Kurulduğu ilk yıllarda lisans düzeyinde öğretim veren AÖF daha sonra ki yıllar önlisans ve sertifika derecesinde programları da bünyesine almıştır. AÖF'ün 1993 yılına kadar devam eden bu yapısı 1993 yılında iki yeni uzaktan öğretim veren fakültenin kurulmasıyla değişikliğe uğramıştır. AÖF'ün yapısında meydana gelen bu değişikliğe göre bundan böyle AÖF yalnızca önlisans ve sertifika derecesinde öğretim verecek ve yeni kurulan uzaktan öğretim fakülteleri (İşletme ve İktisat Fakülteleri) için ortak yürütülen (kayıt, sınav vb.) tüm faaliyetlerin yerine getirilmesini sağlayacaktır. İşte bu araştırmada 1993'den sonra AÖF'ün örgüt yapısında meydana gelen değişikliklerin mevcut bilgi sistemi üzerinde meydana getirdiği etkileri ortaya koyulmuştur. Buna göre ilk önce AÖF' ün mevcut bilgi sistemi analiz edilmiştir. Daha sona mevcut sistemin daha etkin ve verimli çalışabilmesi amacıyla bir model yardımıyla bazı çözümler önerilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Uzaktan öğretim Bilgisayar destekli öğretim; Yönetim bilgi sistemleri