Ulaşım işletmelerinde bütçeleme ve Eskişehir Belediyesi Otobüs İşletmesindeki uygulama - Banar, Kerim (Anadolu Üniversitesi, 1987)
Bu çalışmada ulaşım işletmeleri olarak sadece karayolu yolcu taşımasında faaliyet gösteren ulaştırma işletmeleri için bütçeleme konusu üzerinde durulmuştur. Birinci bölümün birinci kısmında, işletme bütçeleri konusunda genel bilgiler verildikten sonra bütçeleme ilkeleri ile bütçeleme sorumluluğu ve bütçenin hazırlanmasındaki aşamalar ele alınmıştır. İkinci kısımda ise, ulaştırma işletmelerinde satış ve gider bütçelerinin ne şekilde hazırlanması gerektiği konusu açıklandıktan sonra bütçesel kontrol konusu ele alınmıştır. İkinci bölümde ise, bir ulaşım işletmesi olan Eskişehir Belediyesi Otobüs İşletmesinde bütçeleme konusu incelenmiştir. Birinci kısımda belediyeler konusunda temel ön bilgiler, verildikten sonra, otobüs işletmelerinin kanunlar gereği farklı şekillerde kurulmaları nedeniyle belediye işletmeleri tanıtılmış ve hukuki yapıları ortaya konulmaya çalışılmıştır. İkinci kısımda ise, Eskişehir Belediyesi Otobüs İşletmesi hakkında bilgi verildikten sonra, bu işletmedeki bütçeleme uygulaması ele alınmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İşletme bütçeleri; Belediye bütçeleri; Finans