Türkiye'de kadın haklarında gelişmeler : - Aktaş, Asiye (Anadolu Üniversitesi, 1994)
Kadın sorunu günümüzde aktüalitesini sürdüren konular arasında yer almaktadır. Kadın dernekleri, basın kuruluşları bu konuda sürekli faaliyetlerde bulunarak, konu ile ilgili incelemeler, araştırmalar yapmaktadırlar. Bu çalışmada, kadın sorunu ve Türkiye'deki kadın haklarında sağlanan gelişmeler 1839-1923 yıllarını kapsayan dönem için belirlen- meğe çalışılmıştır. Araştırmada Tanzimat, Meşrutiyet ve Milli Mücadele dönemlerinde Türk kadınının gelişim süreci ve bu dönemlerde kadın eğitimi, hukuki düzenlemeler, fikri-edebi eserlerdeki durumu, basın ve örgütlenme faaliyetleri, çalışma hayatındaki yeri gibi konularda kadın ele alınarak islenmiştir. Ayrıca Türk kadınının bugünkü duruma gelebilmesi için Atatürk devrimlerinin kazandırdığı değerler de vurgulanmıştır.
Keywords: Kadınlar Sosyal durum Türkiye; Kadınlar Türkiye Tarih 20. yüzyıl