Uzaktan eğitimde öğrenenlerin yabancı dil öğreniminde özerk öğrenme becerileri : - Kaya, Mine (Anadolu Üniversitesi, 2012)
Bu araştırma, 21. Yüzyıl eğitim sisteminde yaygın olarak ele alınan yabancı dil öğreniminde özerk öğrenme becerilerini konu almaktadır. Bu çalışmanın temel amacı, öğrenenlerin kendi kendine öğrenmesine olanak sağlayan özerk öğrenme becerileri kazanımlarını uzaktan eğitim alan öğrenenler açısından araştırmaktır. Bu çalışma uzaktan İngilizce Öğretmenliği Lisans öğrenenlerinin yabancı dil öğreniminde özerk öğrenme becerilerini ortaya koymayı amaçlayan nicel yapılandırılmış bir çalışmadır. Araştırmada uzaktan İngilizce Öğretmenliği Lisans Programı 2.sınıf öğrenenlerinin yabancı dil öğreniminde özerk öğrenme becerilerine ilişkin bir anket uygulaması yapılmıştır. Yapılan ankete katılan öğrenen sayısı ise toplam 162'dir.Anket araştırmasının sonuçları SPSS programı ile değerlendirilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Uzaktan öğretim Bilgisayar destekli öğretim; Dil ve diller Öğretim Bilgisayar ağı kaynakları