İşletmelerde bölüm yöneticilerinin başarısının değerlemesi ve bir anket uygulaması - Karakan, Yalçın (Anadolu Üniversitesi, 1986)
Çalışmamızda, bölüm yöneticilerinin başarı değerlemesini ve ne şekilde uygulanabileceğini belirtmeye çalıştık. Birinci bölümde önce, bölüm yöneticilerinin başarı değerlemesinin önemi, amaçları ve saptama güçlüğü üzerinde durulmuştur. Daha sonra da, bölüm yöneticilerinin başarı değerlemesinde yönetim biçiminin önemine ilişkin açıklamalara yer verilmiştir. İkinci bölümde önce, bölüm yöneticilerinin başarı değerlemesinde kullanılan ölçüler ve bölüm yöneticilerine ilişkin başarı raporları açıklanmıştır. Sonra bölüm yöneticilerinin başarılarını değerlemede kullanılan başarı ölçülerinin, insan davranışları üzerindeki etkileri incelenmiştir. Üçüncü bölümde bölüm yöneticilernin başarı değerlemesine ilişkin anket uygulanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Yöneticiler