Kişiye özel üretim sistemi ve otomotiv sektöründeki bayilere yönelik bir araştırma - Sevim, Nurdan (Anadolu Üniversitesi, 2002)
Üretim; bir ürün ya da hizmetin, insan gücü, materyal ve donanım kullanılarak ortaya konmasıdır. Üretim, ilk çağlardan günümüze kadar iletişim hızının artmasına, teknolojik ilerlemelere, uzmanlaşmaya, ürün ve hizmet çeşitlendirmesine bağlı olarak gelişmiştir. Tezde yapılan bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde, kişiye özel kitlesel üretim sistemi kavramı ve boyutları açıklanmaktadır. İkinci bölüm, ürün, fiyat, dağıtım ve tutundurma çalışmalarının kişiye özel kitlesel üretim sisteminde uygulanması ile ilgilidir. Üçüncü bölümde ise, Türkiye'de otomotiv sektöründe faaliyet gösteren bayilerin, kişiye özel kitlesel üretim sistemini uygulamalarına yönelik çalışmaları ele alınmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Esnek imalat sistemleri; Üretim yönetimi; İlişkili pazarlama