Kar amacı gütmeyen kuruluşlarda muhasebe sistemi ve Türkiye'deki uygulaması - Özcan, Sabriye (Anadolu Üniversitesi, 1985)
Herhangi bir havacılık işletmesi iyi bir yer hizmet sistemine sahip değilse, hava ulaşım hizmetlerini yürütemeyeceği gibi, diğer teknisyenlerin desteklenmesini ve işletmeye yeni pilotların çekilmesini sağlayamayacaktır. Bu çalışma özel bir gereksinme karşılamak için hazırlanmıştır. Bu özel gereksinmede, havacılık faaliyetlerinin yönetimiyle ilgili bir bilgi kaynağıdır. Bu kaynak, havacılık ile ilgilenenlerin anlayabilecekleri çerçevede olmak üzere genel kabul görmüş ve kanıtlanmış yöntemleri alarak havacılık sistemine uygulanmıştır. Havacılık ile ilgilenen derken herhangi bir havacılık işletmesinin yönetimiyle ilgilenen denmek istenmektedir. Çalışma boyunca kullanılan bazı deyimler yeteri kadar açık görünmeyebilir. Bu havacılığın ve yönetimin teknik ve sıklıkla kesin konu boyutlarıyla ilgili olmanın doğal bir sonucudur.
Keywords: Kar amacı gütmeyen kuruluşlar; Muhasebe