Kurumsal kaynak planlaması kararlarında hataların azaltılması ve bir karşılaştırma - Paşaoğlu, Didem (Anadolu Üniversitesi, 2004)
İleri bilgi teknolojileri, günümüz rekabet ve hız ortamında işletmelerin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Yeni bilgi teknolojilerinin ortaya çıkması ise çok hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Bu yeni teknolojilerden biri de Kurumsal Kaynak Planlaması sistemidir. İşletmeler maliyetlerini düşürmek ürün ve hizmet kalitesini yükseltmek, müşteri odaklı yaklaşım için Kurumsal Kaynak Planlaması gereksinimi duymaktadır. Bu çalışmada; Kurumsal kaynak Planlaması sistemine geçen iki işletmenin önce geçiş süreciyle ilgili kuramsal prosedüre ne derecede uydukları, ne derecede uymadıklarının ortaya konulması hedeflenmiştir. Sonra, geçiş süreci kuramına bağlı kalınmaması durumunda karşılaşılan güçlükler ve çatışmaların sistemleştirilmesi hedeflenmiştir. Araştırma sonuçları, işletmelerden bir tanesinin kurulum sürecine verimli bir şekilde geçmediğini göstermiştir. Başarılı bir kurulum için en önemli faktörlerin üst yönetimin desteği ve doğru yazılım paketi olduğu belirlenmiştir. Diğer faktörler; danışmanlık kuruluşu desteği ve eğitim şeklinde sıralanabilir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Yönetim bilgi sistemleri