Kaompozit piezoelektrik transdüserlerin bilgisayar yardımı ile tasarımı - Üzgür, Erman (Anadolu Üniversitesi, 2000)
Zil tipi transdüserler sağladıkları ortalama deplasman ve oluşan kuvvet ile çok katmanlı ve bimorf tepkileyiciler arasındaki boşluğu doldurmaktadır. Ayrıca kolay üretimleri, istenilen özelliklerin boyut değişimleriyle kolayca elde edilmesi, bu transdüserleri tepkileyici uygulamaları için oldukça çekici kılmaktadır. Bu tezde, malzeme ve boyut değişimlerinin zil tipi transdüserin performansı üzerindeki etkileri deneysel olarak ve bilgisayar ortamında hesaplama metodları kullanılarak araştırılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
"Bu tez çalışması Anadolu Üniversitesi Fon Saymanlığınca desteklenmiştir. Proje no. 000204"
Keywords: Transdüktörler Bilgisayar benzetimi; Sonlu elemanlar metodu