Siyasi partiler ve siyasi liderler çerçevesinde Türk siyasetinde sosyal medya - Arıcı, Ali (Anadolu Üniversitesi, 2013)
Siyasal iletişim çabalarının günümüz yeni medya iletişim teknolojilerinden İnternet ve sosyal medya alanlarını kapsar şekilde çeşitlenmesi, sosyal medya ve siyaset arası ilişkiyi teori ve pratikte araştırmaya değer yapmaktadır. Bu doğrultuda çalışmayla amaçlanan günümüzde "yeni medya" kavramının içeriğinde önemli yer tutan sosyal medya ortamlarının siyaset ile ilişkisini; siyaset tarafından kullanımına dair durum tespitini içerik analizi yöntemiyle yapmaktır. Bu bağlamda TBMM'de temsil edilen AKP, BDP, CHP ve MHP'nin ve parti liderlerinin (Recep Tayyip Erdoğan, Selahattin Demirtaş, Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli) sosyal medya kanallarını kullanım şekli; anlayışı ve çeşitliliği, kullanım oranı; güncesi ve sıklığı, kullanım politikası; uygulamaları ve "etki"leşim gayretleri 2013 yılının ilk çeyreği örneklem alınarak araştırılmaya, açıklanmaya çalışılmıştır. Beş bölümden oluşan çalışma, problem tanımlaması, amaç soruları, önemi, varsayımları, sınırlıkları ve tanımları ile giriş bölümünü oluşturmakta, "iletişim", "siyasal iletişim", "yeni medya", "İnternet" ve "sosyal medya" başlıkları üzerinden sunduğu literatür taramasını "Bulgu, Yorum ve Sonuç" aşamalarına taşımaktadır.
Keywords: İletişim, Siyasette Teknolojik yenilikler; Sosyal medya Siyasal yönler; Sosyal medya Siyasal yönler Türkiye