Eskişehir ve yöresinde 0-16 yaş grupları arasında femur inklinasyon ve anteversiyon açı değerleri - Öraz, A. Yenal (Anadolu Üniversitesi, 1985)
Çalışmada Eskişehir ve yöresinde yaşayan 0-16 yaş grupları arasındaki 160 sağlıklı çocukta (320 femur) femur inklinasyon ve anteversiyon açı değerleri Ryder-Crane yöntemi kullanılarak ölçüldü. Elde edilen değerlerin yaş grupları, cins ve taraf değişkenlerine göre dağılımı araştırıldı. Konu ile ilgili genel bilgilere değinildikten sonra saptanan açı değerleri literatür verileri ile karşılaştırıldı.
Sadece dijital formatta erişilebilir.
Keywords: Uyluk kemiği