A study on three basic prepositions in English in therms of error analysis - Alpsoy, Şahinde Gülnur (Anadolu Üniversitesi, 1998)
Bu çalışma İngiliz Dili Öğretimi Bölümü'nde eğitim gören Türk öğrencilerin İngilizdeki üç temel edat; at, in ve on'un kullanımında yaptıkları hataları bulmak üzere düzenlenmiştir. Bu amaçla Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili Öğretimi Bölümü öğrencilerinden oluşan iki grup hazırlanmıştır. Elli kişilik bir grup, dördüncü sınıf öğrencilerini içermektedir. Çalışma, sırasıyla, veri toplamak için gerekli materyalleri oluşturma, hazırlanan materyaller aracılığıyla bu üç edatın denekler tarafından kullanılmalarını sağlama toplanan veriyi analiz etme ve sonuçları açıklama aşamalarından oluşmaktadır. Veri toplamak için oluşturulan materyaller, yönlendirilmiş kompozisyon, boşluk doldurma testi ve çeviri testidir. Öğrencilerin testleri cevaplamasıyla toplanan veri, yüzde sistemine göre hesaplanmıştır. Çalışma, öğrencilerin bu edatların kullanımında yaptıkları yanlışların olası nedenlerinin hata analizi bağlamında yorumlanmasıyla sonuçlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İngiliz dili Kullanım hataları; İngiliz dili Dilbilgisi 1950-; İngiliz dili Öğretim Yabancılar