Türkiye ve Avrupa Topluluğu'nda deri ve deri mamulleri sanayii - Gerek, Sevgi (Anadolu Üniversitesi, 1989)
Avrupa Topluluğu ile Türkiye arasındaki ilişkilerin yeni bir döneme girdiği günümüzde, Topluluk karşısında rekabet gücümüzü inceleyen değişik araştırma ve incelemeler yapılmıştır. Bunlar incelendiğinde Türk deri ve deri mamulleri sanayiyle Avrupa Topluluğu'nda deri ve deri mamulleri sanayinde bazı dikkat çekici gelişmelerin yaşandığı gözlenmiştir. Taraflar açısından nitelikleri oldukça farklı olan bu gelişmelerin dikkate değer olması çalışammızın temel nedeni olmuştur. Sonuç olarak çalışmamızda Türk deri ve deri mamulleri sanayinin AT karşısında rekabet gücünü arttırmasının ancak çok kaliteli ve standart üretimle mümkün olacağı belirtilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Deri sanayii