Sanayi işletmelerinde seri imalat teknolojisinin kadın işçiler üzerindeki sosyo-psikolojik etkileri - Günal, Çiğdem (Anadolu Üniversitesi, 1986)
Araştırmamızda sanayideki teknoloji türlerinden seri imalat teknolojisi incelenmiş ve bu teknoloji türünün kadın işçiler üzerindeki sosyo-psikolojik etkileri araştırmaya çalışılmıştır. Çalışmamız üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; Teknoloji örgüt ve toplum ilişkisine değinilmiş, seri imalat teknolojisinin içeriği kullanılma nedenleri ve çalışma koşulları açıklanmıştır. Daha sonra bu çalışma koşullarının kadın işçilere olan sosyo-psikolojik etkileri araştırılmıştır. İkinci bölümde; birinci bölümdeki teorik bilgilerden yararlanılarak yapılan araştırmanın kapsamı sonuçları ve değerlendirilmesi yer almıştır. Son bölümde diğer bölümdeki açıklamaların ışığı altında genel bir değerlendirme ve önerilere yer verilmiştir.
Tez kütüphanede yoktur.
Keywords: Kadınlar; İstihdam