İş ve teknik eğitimi derslerinde tekstil ve dokumadan yararlanma - Kocabıyık Selda (Anadolu Üniversitesi, 2001)
"İş ve Teknik Eğitimi Derslerinde Tekstil ve Dokumadan Yararlanma" adlı Yüksek Lisans Tezinde, tekstil ve dokuma nedir?, tekstil ve dokumanın üretimi, sanat açısından nerelerde kullanıldığı, sınıf içi çalışmalarda öğrencilerin biçimlendirme işlerinde iplik ve kumaş parçalarından yararlanarak yaratıcı çalışmalar ortaya koymaları, temel tasarım ögelerini öğrenerek yaratıcı düşünmeyi öğrenmeleri için tekstil ve dokumadan nasıl yararlanacakları araştırılmıştır. Giriş bölümünde İlköğretim Okulları İş ve Teknik Eğitimi dersinin önemi, amaçları, genel ve özel amaçları, dersin gelişimi doğrultusunda hangi ünitelerde tekstil ve dokumadan yararlanılacağı, öğrencilere tekstil ve dokuma ile neler kazandırılacağı, iş ve teknik eğitim derslerinde tekstil ve dokumanın kaçıncı sınıf öğrencilere gösterileceği ve temel tasarım ögelerinin konuları açıklanmış, tarama modeli uygulanmıştır. Bölüm ikide ise tekstil ve dokuma, tekstil ve dokumanın tarihçesi, eğitimdeki önemi, temel ögeleri, yaratıcılık; ilköğretim okulları İş ve Teknik Eğitimi derslerinde tekstil ve dokumadan yararlanarak öğrencilere hem eğlenerek hem de öğrenerek yaratıcı çalışmalar, bilgiler ve örnek çalışmalar aktarılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Teknik eğitim; Görsel algı; Tasarım