Bir uçuş eğitim organizasyonunun üretkenliğine etki eden faktörlerin incelenmesi - Atasoy, Vehbi Emrah (Anadolu Üniversitesi, 2015)
Dünya çapındaki talebi karşılamak için hava yolarının uçuş rotaları ve filoları her geçen gün artırılmaktadır. Büyüme hızıyla doğru orantılı olarak pilotlar gibi kalifiye eleman ihtiyacı büyümektedir. Hava yollarının bu ihtiyacını karşılamak için uçuş eğitim organizasyonlarına (FTO) çok iş düşmektedir. Bu nedenlerden dolayı, aktif olarak faaliyet gösteren ya da kurulacak olan uçuş eğitim organizasyonları için üretkenlik önemlidir. FTO' lar kaliteli ve sürdürülebilir uçuş eğitimi için, üretkenliklerini etkileyen faktörleri belirlemeli ve onları detaylı bir şekilde değerlendirmelidir. Bu çalışma, FTO' ların üretkenliğini etkileyen faktörleri ve bu faktörlerin organizasyon üzerindeki etkilerini kapsamlı bir şekilde ele almıştır. Üretkenliği etkileyen faktörler; uçuş öğretmenliği, teorik bilgi öğretmenliği, meteorolojik özellikler, doğal ve doğal olmayan mânialar, eğitim uçaklarının ve havaalanın özellikleri, uçuş eğitim simülatörleri, uçak bakım faaliyetleri ve uçuş eğitim sistemleridir. Daha sonra, bütün bu faktörler Anadolu Üniversitesi HUBF' de verilen pilotaj eğitimi için incelenmiştir. Böylece, Anadolu Üniversitesi'nde verilen pilotaj eğitiminin kalitesinin artırılması amaçlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Uçuş eğitimi; Havacılık Öğretim; Pilot eğitimi