Örgüt kültürü ve örgüte bağlılık arasındaki ilişkinin incelenmesi; Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde bir uygulama - Alamur, Bayram (Anadolu Üniversitesi, 2005)
Günümüzde insan unsuru rekabet ortamındaki organizasyonlar için daha da önemlidir. Organizasyonlar daha fazla kar ve pazar payı için diğerleriyle rekabet etmek zorundadırlar, bu yüzden acımasız pazar şartlarında çalışabilecek insanlara öncesinden daha fazla ihtiyaç duymaktadırlar. Bunlardan herhangisi insan kaynaklarını etkili bir şekilde kullanırsa, o organizasyon yaşamını sürdürecektir ve bu pazarda rakiplerine karşı büyük bir avantaj sağlayacaktır. İnsan unsurunun etkin kullanılmasında örgüt kültürü ve örgüte bağlılık çok önemli araçlardır. Her örgütte farklı şekillerde ortaya çıkan kültür ve bağlılık kavramları, uygun şekilde oluşturulduğunda olumlu katkı sağladıkları tartışılmaz bir gerçektir. Bu çalışmanın amacı, örgüt kültürü ile örgüte bağlılık kavramlarının varlıklarını ve aralarındaki ilişkiyi bir organizasyonda ortaya koymaktır. Araştırma ile Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde güçlü bir kültür ve bağlılık sonucuna ulaşılmıştır. Bunun yamnda iki kavram arasında ilişki olduğuna dair sonuçlar da mevcuttur.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İşletme kültürü