Kısa ve orta mesafeli hatlarda kapıdan kapıya yolcu taşımacılığında ulaştırma şekillerinin incelenmesi,en etkin ulaştırma şekli için bir karar destek modeli önerilmesi - Usluer, Semih (Anadolu Üniversitesi, 2016)
Ulaştırma sosyal günlük yaşamın ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir. Hareketlilik yaşam kalitesinin temel dinamiklerindendir. Sürekli gelişen ekonomiler ve artan nüfus ile ihtiyaçlar ve yaşam standartlardan kaynaklanan yeni hareketlilikler, daha etkin bir ulaştırma altyapısının geliştirilmesi ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. Nüfus oranı artmaya devam ederken; daha güvenli, daha dakik, daha hızlı, daha düşük maliyetli ve daha rahat ulaşım gereksinimleri de artarak devam etmektedir. Bu gereksinimler ise daha etkili ulaştırma sektörü geliştirmenin önemini artırmaktadır. Analitik Hiyerarşi Süreci; nitel ve nicel verileri ve bilgileri birleştirerek, bireylere ve gruplara karar verme sürecinde yardımcı olan etkili bir yöntemdir. Bu çalışma ile Kısa ve orta mesafeli hatlarda "kapıdan kapıya yolcu taşımacılığı"nda en uygun ulaştırma şeklinin "Çok Ölçütlü Karar Verme" yöntemlerinden olan "Analitik Hiyerarşi Süreci" yöntemi kullanılarak bir karar verme modelinin geliştirilmesi amaçlanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Sivil havacılık; Karayolu taşımacılığı; Taşımacılık