Sivas Ulaş sölestin yatağının jeolojisi ve ekonomik değerlendirilmesi - Kıral, Necmi (Anadolu Üniversitesi, 1991)
Bu çalışma, A.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Maden Mühendisliği Ana Bilim Dalı Jeoloji Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans tezi olarak sunulmuştur. Çalışmada Sivas - J37 - b2 paftasının 1/25.000 ölçekli detay jeoloji haritası yapılmış, pafta içerisinde bulunan sölestin zuhurlarından numuneler alınmış, ayrıca sahada en büyük yatak olan Battalhöyüğü Tepe sölestinin sahasının 1/2.000 ölçekli detay jeoloji haritası yapılmıştır. İnceleme alanı içinde bulanan Formasyonlardan, minerolojik-petrokrofik amaçlı numuneler alınmıştır. Saha'da değişik mevkilerde yer alan sölestin zuhurlarından kimyasal amaçlı numuneler alınmış, ayrıca bu sölestinli seviyelerin tavan ve tabanında yer alan killerin mineralojik yapıları tespit edilerek sölestinin jenezine yorum getirilmeye çalışılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Sölestin yatağı; Sölestin yatağı Jeoloji