Seramiklerin kapasitör-deşarj tekniği ile kaynaklanması - Yörük, Özlem (Anadolu Üniversitesi, 1999)
Bu çalışmada bir dizi seramik malzeme, metal folyolar kullanılarak kapasitör-deşarj tekniği ile kaynaklanmıştır. Elde edilen kaynakların mekanik dayanımları kayma testi kullanılarak belirlenmiştir. Ara yüzeylerin mikro yapıları taramalı elektron mikroskobu ile karakterize edilmiştir. Yapılan çalışmalar sonucu iyi bir kaynak için; (i) metalin seramiği ıslatması, (ii) aratabakada bir reaksiyon gerçekleşmesi ve (iii) termal gerilmelerin minimum düzeyde olması için malzemelerin genleşme katsayılarının birbirine yakın olması gerekmektedir. Bunların yanısıra metal folyo kalınlığının uygun olması ve bağ özelliklerinin optimizasyonu için uygun enerji kullanımı gereklidir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Seramik metal bağlama; Yayınım bağlama (Metaller); Seramik Yüzeyler; Seramik malzemeler; Bağlantılar (Mühendislik)