Kobalt (III) asetatının kok kömür elektrotlu iki kutuplu damlamalı reaktörde sentezi, rejenerasyonu ve toz kobalt (III) asetat üretimi - Poyraz, Zakir (Anadolu Üniversitesi, 1989)
Bu çalışmada, kobalt (III) asetatın iki kutuplu damlamalı reaktörde, granül kok kömür elektrot kullanılarak, elektrokimyasal sentezi yapılmış ve organik maddelerin yükseltgenmelerinde katalizör olarak kullanıldıktan sonra rejenerasyonu araştırılmıştır. Sentez verimine uygulanan gerilim, akım, elektrolit akış hızlarının etkileri incelenmiştir. Zamanın bir fonksiyonu olarak akım verimi, ürün verimi, ürün verimi, enerji tüketimi ve hacım-zaman verimi hesaplanmıştır. Çalışmada üretilen kobalt (III) asetat organik maddelerin yükseltgenmelerinde kullanılarak tekrar rejenere edilmiştir. Kobalt (III) asetat % 27'lik bir dönüşümle elde edilmiş çözelti halinde ki bu ürün % 89.2 kobalt (III) asetat içeren toz ürüne dönüştürülmüştür.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kobalt; Kimyasal reaktörler; Tepkime kabı; Kimyasal tepkimeler