Aday imajının seçmen tercihi üzerine etkisi : - Dündar, Alper (Anadolu Üniversitesi, 2011)
Gelişen ve değişen dünyamızda artık insanlar sahip oldukları ve insanlara gösterdikleri imajları ile tanınmaktadırlar. İmaj artık hayatımızın vazgeçilmez ve bizi biz yapan bir öğesi haline gelmiştir. Bireyler gerek iş hayatlarında gerekse de sosyal hayatlarında kendilerini farklı kılacak bir imaj arayışı içine girmiş bulunmaktadır. İmaj öğesinin sosyal hayatımıza bu denli girmesi onun başka alanlara da etki etmesine yol açmıştır. Bu alanlardan biri de siyasettir. Değişen dünya yapısına uygun olarak artık siyasette değişime uğramaya başlamıştır. Daha önceleri parti ve partililik kavramları ön plandayken günümüzde bireyselleşmeye de uygun olarak aday kavramı ve aday imajı hususu öne çıkmaktadır. Artık seçmenler oy verme tercihlerinde partiden çok adaya myönelmeye başlamışlardır. Bu da aday imajı kavramının öne çıkmasını ve seçmen tercihlerini etkilemesini sağlamıştır. Bu çalışmanın amacı oluşturulan siyasi kampanyalarda aday imajının kadın ve erkek seçmen tercihlerine ne derece etki ettiğini belirlemektir. Bunun içinde Eskişehir'de yapılan 2009 yerel seçimleri baz alınarak Yılmaz BÜYÜKERŞEN'in kadın ve erkek seçmenler gözündeki imajı belli başlı liderlik ve aday imajı teorilerine göre incelenmiştir. Bu inceleme Eskişehir'de 50 kadın ve 50 erkek ile yüzyüze gerçekleştirilen alan çalışması verilerine dayanmaktadır.
Keywords: İletişim, Siyasette; İletişim Siyasal yönler; Kitle iletişim araçları Siyasal yönler