İmalat sanayi işletmelerinde AR-GE bölümünün örgütlenmesi ve Türkiye Şişe Cam Fabrikaları A.Ş.'de bir uygulama - Atan, Esma (Anadolu Üniversitesi, 1992)
İçinde yaşadığımız 20. yüzyılın ikinci yarısında uzay ve elektronik beyin çağında, teknolojik değişimin ve yeniliğin büyük bir hızla ilerlemesiyle birlikte sanayi işletmelerinde Ar-Ge büyük önem ve ağırlık taşıyan bir faaliyet niteliği kazanmış, önemli parasal kaynakların ve uzmanlaşmış insangücünün ayrıldığı ve işletmeler için stratejik önemde büyük ümitlerin bağlandığı bir çaba durumuna gelmiştir. İşletme için önem taşıyan bu çabaların etkin bir örgütsel yapıya kavuşturulması gerekmektedir. İmalat Sanayi işletmelerinde Ar-Ge örgüt yapısının incelenmesine yönelik olan bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Ar-Ge kavramı, amaçları, faaliyetleri ve işletmeler bakımından stratejik boyutlarına ilişkin açıklamalar yapılmıştır. İkinci bölümde, Ar-Ge örgüt yapıları ''bağlı örgütlenme, ''bağımsız örgütlenme'' ve ''proje örgütlenme'' esasına dayanılarak incelenmiştir. Uygulama niteliğindeki üçüncü ve son bölümde ise Türkiye Şişe Cam Fabrikaları A.Ş. örgüt yapısı incelenerek değerlendirilmiş ve genel bir sonuca ulaşılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: İmalat sanayii; Endüstriyel araştırma