Kamu kuruluşlarında sosyal medya kullanımının kurumsal imaj açısından rolü : - Öztel, Hilal (Anadolu Üniversitesi, 2018)
Kurumsal imaj, kişilerin kurumlar hakkındaki çeşitli deneyimleri, duyumları ve izlenimleri sonucunda zihinlerinde oluşan görüntüdür. Gün geçtikçe artan rekabet ortamında, kuruluşların olumlu bir imaja sahip olmasının onlara rekabet ortamında tutunma ve ön plâna çıkma gibi fırsatlar sağlayacağı bilinmektedir. Bu durum üniversiteler ve diğer eğitim kurumları için de geçerlidir. Olumlu bir kurum imajı, üniversitelerin hedeflerine ulaşmalarını kolaylaştıracaktır. Bu sebeple toplumsal değişimlerde ve gelişmelerde önemli bir yeri olan üniversitelerin, tercih edilebilmesi ve bu sürecin sonunda ortaya kaliteli sonuçlar koyabilmesi için olumlu bir kurumsal imaja sahip olması gerekmektedir. Bu durumun önemini fark eden üniversiteler, kurumsal imajlarını oluştururken çeşitli iletişim araçlarının yer aldığı faaliyetler gerçekleştirmektedir. Yeni medya olarak hayatımıza giren sosyal medya kavramı, her geçen gün gelişmekte ve değişmektedir. Kurumlarda bir çok değişimin sebebi olan sosyal medya araçları, aynı zamanda onlara çeşitli imkânlar tanımaktadır. Bu imkânları fırsata çevirmek isteyen üniversiteler, yürüttükleri pazarlama, reklam ve halkla ilişkiler faaliyetlerinde sosyal medya araçlarını etkili ve aktif bir şekilde kullanmaya başlamışlardır. Böylelikle her alanda karşımıza çıkan sosyal medya araçları, üniversitelerin bünyesindeki yerini de almıştır. Bu çalışmada, kamu kuruluşlarında sosyal medya kullanımının kurumsal imaj açısından rolü, Anadolu Üniversitesi üzerine gerçekleştirilen bir alan araştırması ile incelenmektedir. Yapılan araştırma sonucunda, sosyal medya araçlarının kurumsal imaj açısından önemli bir yere sahip olduğu görülmektedir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Şirket imajı; Üniversite ve yüksekokullar Yönetim Türkiye; İmaj, Kurumsal imaj, Sosyal medya, Anadolu Üniversitesi