Konaklama işletmelerinde çatışma ve çatışma nedenlerinin Antalya'da beş yıldızlı tatil köylerindeki animasyon ve yiyecek-içecek bölümlerinin karşılaştırılması - Töre, Hümeyra (Anadolu Üniversitesi, 2002)
Anlaşmazlık, zıtlaşma, uyumsuzluk, karşı koyma ve birbirine ters düşme gibi anlamları içeren çatışma kavramı, gelişen toplumsal hayatın her alanında karşımıza çıkabilecek durumların başında gelmektedir. İnsan ilişkilerinin yoğun olarak yaşandığı, konaklama işletmelerinde çatışmaların oluşması kaçınılmazdır. Etkili bir yönetimle, oluşan çatışmalar, işletmenin verimliliğinin yükseltilmesi açısından olumlu bir hale dönüştürülebilir. Turizm bakımından büyük bir potansiyele sahip Antalya yöresindeki tatil köylerindeki animasyon ve yiyecek-içecek bölümlerinin yöneticilerine yaptığımız anket çalışmasında, işletmedeki çatışmaların nedenlerini ve kullanılan çözüm yöntemlerinin öneminin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Elde edilen veriler SPSS istatistik programında değerlendirilmiştir. Yapılan araştırmanın sonuçlarına göre, animasyon ve yiyecek-içecek bölümleri arasındaki çatışmanın nedenleri ortaya çıkarılmış, çatışmaları çözmede kullanılan çözüm yöntemleri ele alınmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Örgütsel davranış; Çatışma yönetimi; İletişim, Yönetimde