Türkiye'de 24 Ocak 1980 kararları ile uygulanan ihracat politikası - Dinç, Nazife (Anadolu Üniversitesi, 1985)
"Türkiye'de 24 Ocak Kararları" ile uygulamaya konan ihracat politikasını incelemeyi amaçlayan bu araştırma, ihracat politikasının araçlarını oluşturan kur politikası, kambiyo politikasını serbestleştirmeye yönelik getirilen yenilikler ve ihracat teşvikleri ile sınırlandırılmış, ihracatımızın 1984 yılı sonundaki durumu değerlendirilmiştir. Dört bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde kalkınma ile dış ticaretin ilişkisi açıklanmış; ikinci bölümde sanayileşme stratejileri kuramsal olarak incelenmiştir. Üçüncü bölümde, az gelişmiş ülkelerin 1960'lı yıllardan sonraki dış ticareti; dördüncü bölümde, 24 Ocak Kararları doğrultusunda uygulanan ihracat politikası ve sonuçlarıyla ilgili sayısal göstergelere dayanan araştırmalar yer almıştır.
Keywords: İhracat