Türkiye'de vakıfların vergilendirilmesi - Erenoğlu, Nazlı (Anadolu Üniversitesi, 1991)
Çalışmamda Türkiye'de Vakıfların vergilendirilmesi konusunu araştırdım. Çalışmamın ilk bölümünde Vakıfların genel olarak tanımlarına, unsurlarına, çeşitlerine, kuruluş aşamalarına, denetim ve sona erme nedenlerine yer verdim. Konu ile daha yakından ilgisi bulunan ikinci bölümünde ise; Vakıfların Kurumlar Vergisi ve diğer vergiler karşısındaki durumlarına, vergi muafiyeti almaları ve muafiyeti kaybetmelerine, Vakıfların vergi matrahının saptanmasına, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile Maliye ve Gümrük Bakanlığının ilgili birimlerinde yaptığım araştırmalar doğrultusunda yer verdim. Son böülmde ise; vergi muafiyetinden yararlanan ve yararlanmayan çeşitli Vakıflara ait gelir-gider tabloları ve bilançolar ile Eskişehir ili içerisindeki Vakıfları inceledim.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Vergileme; Vakıflar